Overhoop

Ondertitel: 
Een Bijzonder Boek Van Een Bijzonder Meisje
Boek categorie: 
boeken over ziekte
Doelgroep(en): 
kinderen vanaf 14 jaar
Auteur: 
Jaleesa Malakusea
Uitgegeven door: 
Ruitenberg Boek
Jaar uitgave: 
2008
ISBN: 
9789055138388
Beschrijving: 

Op 1 juni 2006 krijgt de dan veertienjarige Jaleesa te horen dat ze kanker heeft. De periode daarop wordt er een van zieken-huisbezoeken, chemokuren en alles wat daarbij hoort. Ze heeft een dagboek bijgehouden waarin ze alles opschrijft wat ze meemaakt en dat is dit boek geworden. Naast de ziekenhuisgebeurtenissen schrijft ze ook over de gewone dingen waar een vijftienjarige mee te maken heeft: vriendjes, liefdes, schoolopdrachten en vriendinnen.

Ik was helemaal niet bang of zenuwachtig. Dat was ook helemaal niet nodig. Dit hele gedoe past niet bij mij, niet in mijn leven. En de dokter zou me ook zo komen vertellen dat ik naar huis kon en dat het allemaal een grote vergissing was. Maar het was geen vergissing, ik was wel ziek en ik hoorde wel degelijk thuis in een ziekenhuis. Ik was vanaf nu een patiënt. En dat allemaal door wat dokter Beishuizen, mijn toekomstige oncoloog, me vertelde: 'Toen ik met je ouders praatte heb ik het woord kanker gebruikt, want dat is wat je hebt.

OverHoop is een aangrijpend en bijzonder boek. De wens van Jaleesa was om haar eigen verhaal gepubliceerd te zien en dit is gelukt! 24 en 25 februari 2007 waren bijzondere dagen voor Jaleesa Malakusea; op deze dagen beleefde zij haar door Doe Een Wens Stichting vervulde wensdagen. Haar grootste wens was om haar eigen boek uit te geven en deze dagen stonden dan ook volledig in het teken van Jaleesa en haar boek OverHoop. Op zondag was ze al met haar boek in de uitzending van Life & Cooking geweest en op maandag heeft Guus Meeuwis haar in het bijzijn van familie en vrienden in de volledig in "OverHoop-stijl" ingerichte V&D in Rotterdam het eerste exemplaar uitgereikt.