Het leven duurt een leven lang

Boek categorie: 
boeken over de dood
Doelgroep(en): 
ouders / begeleiders / hulpverleners
Auteur: 
Annet Weijers en Petra Penning
Uitgegeven door: 
Eigen beheer; Nijmegen
Jaar uitgave: 
2001
Beschrijving: 

Een boek om kinderen en jongeren te helpen bij een verlies. Het boek staat vol concrete handvatten, bedoeld voor ouders, leerkrachten, familie, artsen, hulpverleners, buren, vrienden etc. Kortom voor alle mensen die graag willen weten hoe zij rouwende kinderen en jongeren kunnen helpen en begeleiden. De methoden worden omschreven en aangevuld met voorbeelden van ontmoetingen met kinderen en jongeren. Bovendien worden er vele verhalen, gedichten en werkstukken van kinderen, en hun ouders weergegeven.

De auteurs gaan ervan uit dat rouwen gewoon is en daarom, zoveel als mogelijk, thuis hoort in het dagelijkse leven. Het verlies delen samen met een tante, een vriend, een fijne juf of meester kan helpen en helen. Zij hopen met dit boek hun kennis, ervaringen én het plezier dat zij hebben in ons werk, te kunnen overbrengen. Met de kinderen samen willen zij op deze manier laten weten dat het niet alleen maar moeilijk is als er iemand dood is gegaan, maar dat je gewoon aan het 'werk' kunt gaan.

Het werkboek "Een leven duurt een leven lang" kost 67 euro (incl. 6% BTW) maar exclusief 8 euro verzendkosten. U kunt het boek bestellen door overmaking van 75 euro op rekening van auteurs onder vermelding van uw eigen naam en adres t.n.v A. Weijers en P. Penning St. Annastraat 402, 6525 ZL Nijmegen. Mail voor info naar annet.weijers@kpnplanet.nl