Ik mis je zo

Boek categorie: 
boeken over de dood
Doelgroep(en): 
ondersteuning verstandelijk gehandicapten in rouw
Auteur: 
Fiddelaers-Jaspers, R. & Schooten,van H
Uitgegeven door: 
Uitgeverij Damon
Jaar uitgave: 
2005
ISBN: 
6201
Beschrijving: 

Ook mensen met een verstandelijke beperking ervaren verdriet en voelen zich eenzaam wanneer ze iemand verliezen door de dood. Voor hen is een bijzonder boek samengesteld dat ze helpt bij het omgaan met de dood en bij het verwerken van het verdriet. Bij de totstandkoming van dit project zijn enkele specialisten betrokken.

Het project (een map met een losbladig systeem en een opbergdoos met picto's en foto's) is samengesteld door twee specialisten: dr. Riet Fiddelaers-Jaspers en Hennie van Schooten. Riet Fiddelaers is deskundige op het gebied van omgaan met rouw, Hennie van Schooten is als creatief therapeute gespecialiseerd in rouw- en verlieservaringen.

'Ik mis je zo' is uniek van opzet. Het bestaat uit meerdere delen. In een handboek krijgt de begeleider uitgelegd hoe te handelen bij rouw en verdriet bij mensen met een verstandelijke beperking. Voor de rouwenden zelf is er een werkboek dat nadien dient als herinneringsboek aan de overledene. Bij het boek worden vele tientallen stickers geleverd met pictogrammen en foto's. Deze serie foto's en pictogrammen zijn ook apart als serie verkrijgbaar in een speciale bewaardoos. Door middel van deze visuele hulpmiddelen wordt duidelijk gemaakt wat dood, verlies en rouw betekenen. De stickers kunnen worden geplakt in het werkboek.