Foutmelding

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/u28148p23048/domains/praktijkvoorverlieshaarlem.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/u28148p23048/domains/praktijkvoorverlieshaarlem.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Achtergrond

Wie is Carine Kappeyne van de Coppello?

In mijn omschrijving zal ik mij beperken tot enige relevante  professionele ervaringen en scholing en privé feiten rond kinderen en verlies.

Ik ben orthopedagoog met als afstudeerrichting psychosociale moeilijkheden en GZ-psycholoog (BIG registratie 99062991825) en heb sinds 1996 een eigen praktijk voor kinderen, pubers en volwassenen met complicaties rond verlies. Dit kan zijn door dood, echtscheiding of door een ernstige ziekte. Vanaf de eindjaren negentig geef ik ook lezingen op scholen, voor bibliotheken, voor verpleegkundigen, congressen en uitvaartondernemers en begeleid ik studiedagen van docenten.

Ik heb diverse trainingen gevolgd op het gebied van professionele hulp bij verliesverwerking, trauma, systeemtherapie, CGT,  ouderbegeleiding, relatietherapie EFT, EMDR, angststoornissen en oplossinggerichte therapie, zingevingstherapie, hypnotherapie en zal mij blijven ontwikkelen mede door postdoctorale cursussen.

Sinds 1993 ben ik verbonden aan Stichting 'Achter de Regenboog', en heb daar veel verschillende taken in verricht. Van het begeleiden van kinderen en hun ouders in rouw tot het begeleiden van de begeleiders in lotgenoten contact. Van bestuurlid tot ontwikkelaar van trainingen voor deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers. Nu is kwaliteitsbewaking de kern van mijn bezigheid binnen Achter de Regenboog.

Als gastdocent heb ik les gegeven op de VU en de UvA. en ik was trainer bij de maatschap van rouwtherapeuten in Maarssen. Sinds 2004 geef ik les aan het PDBO zowel in Leiden als in Amsterdam aan de VU. Met Petra Penning geef ik sinds 2005 twee cursussen op de RINO Amsterdam over rouw bij kinderen en jongeren en ernstige somatische ziekte in het gezin. Sinds 2019 ben ik ook één van de docenten van de cursus 'dood in de spreekkamer' van de RINO.

Sinds 2009 werk ik deels bij het Ingeborg Douwes Centrum voor psychosociale hulp voor kanker patiënten en hun naasten in Amsterdam. Tegenwoordig  op iedere dinsdag en enkele vrijdagen in de maand. 

In 2008 besloten we als vrijgevestigden in de Jeugd GGZ in Haarlem en omstreken onze krachten te bundelen, gebruik te maken van elkaars expertise en nauwer samen te werken. Aanvankelijk heette deze groep "het Groene Boekje". In 2013 werd deze groep een officiële vereniging onder de naam  0 tot 23, samenwerkende vrijgevestigde Jeugd GGZ.

De thema's die in mijn werk aan de orde komen raken mij ook persoonlijk. Ik ben mij ooit gaan verdiepen in rouw bij kinderen omdat ik als jong volwassene veel dierbaren aan de dood verloor en veel te snel na elkaar. Er was toen nog weinig over kinderen in rouw bekend. Er was nauwelijks wetenschappelijk onderzoek gedaan over dit onderwerp. Bovendien werd er minder dan nu openlijk over dergelijke zaken  gesproken. Ik heb daarvan geleerd hoe belangrijk het is, met name óók voor kinderen, om gevoelens en gedachten rondom dood en ander verlies wél te kunnen delen.

Naast rouwmevrouw ben ik moeder van een jongvolwassen zoon en dochter en stiefmoeder van twee jongens die inmiddels zelf vader zijn.

Samenwerkende vrijgevestigde jeugd-GGZ voor diagnostiek en behandeling